Itsepäisyyspäivä vipsahti ohi koomaillessa, hädin tuskin sitä huomasinkaan. Katselin sentään illalla Linnanjuhlien kättelyt. Ihania pukuja taas kerran - etenkin se tulenpunainen tai -oranssi väri, jota monen naisen puvussa näkyi, oli minun mieleeni. Muuta eiliseen päivään ei sitten kuulunutkaan. Kynttilöitäkään en jaksanut polttaa, vaikka vankka aikomus oli. Sain kuitenkin ilostutettua itseäni keräämällä suurimman osan parin viime kuukauden ilmaislehdistä muovipusseihin odottamaan kovaa kohtaloaan. Ulos ei vetisen sään vuoksi kiinnostanut nenänpäätä työntää. Sikäli kuin pimeässä oikein näen, kaikki kinokset ovat eilisen aikana sulaneet pois ja tiellä lilluu vesi.

Tutkiskelen tässä samalla yliopiston sivuja. Voin ilmeisesti ilmoittautua läsnäolevaksi milloin vain. Tarkoitukseni on tehdä se nyt ennen joulua. Nyt olisi kai oikea aika olla yhteyksissä myös omalle laitokselle ja ensisijaisen sivuaineeni laitokselle ja ottaa selvää, mitä minun olisi mahdollista suorittaa kevään aikana. Keväthän on vielä melkoisen rankka nykyisen kouluni osalta, joten korkeintaan pari kurssia voin ottaa kokeiltavakseni. Voi olla, että niiden olisi hyvä olla sivuainekursseja, jotta voisin syksyllä aloittaa uuden opiskelijaryhmän kanssa pääaineopinnot. Kielitiede kiinnostaisi eniten, mutta peruskurssi on ollut nyt syksyllä.

Olen tänään ainakin toistaiseksi hyvällä mielellä. Ohjaaja pyysi tulemaan töihin puolta tuntia aikaisemmin, sillä työpäivä on todennäköisesti tavallista lyhyempi. Töistä päästyäni olen ajatellut jäädä kaupungille tätini kanssa - äitikin saapunee myöhemmin, ja suunnitelmissa on kai ostaa mukaan ravintolaruokaa ja mennä äidin luo syömään. Saavat kyllä luvan heittää minut autolla kotiin, sillä tuossa kelissä ei kukaan täysipäinen (tai vähemmänkään täysipäinen) kävele yli kuuden kilometrin matkaa.

Ihanaa, muutaman tunnin kuluttua alkaa viikonloppu. Sitä ennen lähden iloisena töiden pariin. Tämä viikko onkin mennyt töissä ja koulussa oikeastaan ihan mukavasti, lukuun ottamatta maanantain angstia ja keskiviikon haparointia. Tänään olisi viimeinen päivä kommentoida nettikurssien kysymyksiä, mutta vaikka olen huomannut kysymysten muotoilussa pari fataalia virhettä, joista ainakin toinen johtaa omienkin pisteideni laskemiseen, en taida jaksaa alkaa saivarrella. Ihan sama - kyseessä on kuitenkin valinnaiskurssi, eikä kysymysten tekijöiltä kaupan ammattilaisina ehkä voi odottaa yliopistotasoista kielen osaamista. Olkoonkin, että kysymysten kielimokat liittyvät tuotenimisäännöksiin. Ärh.