Kaksi lukijaa esitti haisevan vastalauseensa edellisen merkinnän jälkeen pudottamalla minut plökilistaltaan. Ilmeisesti sivistynyt ruokakulttuurini oli liian kova pala niellä. Lukijani ovat muutenkin vähenneet tasaisesti siitä saakka kun jatkoin kirjoittamista. Blogini taitaa kuulua niihin harvoihin, joilla on eniten lukijoita silloin, kun se ei päivity.

Tänä aamuna on jotenkin aivan erityisen paha olla. Saattaa tietenkin johtua siitä, etten ehtinyt nukkua kovinkaan monta tuntia - masentunut hörhöystäväni soitti myöhään, ja juttelimme puolisentoista tuntia. Unetkin olivat ahdistavia, vaikken nyt kykene tavoittamaan niiden yksityiskohtia heräämishetken tuhoutumistunnelmaa lukuun ottamatta. Mahassa tuntuu levottomalta.

Haastattelen tänään opiskelijaa. Uskoisin sen olevan ihan piece of cake, jos nyt vain minulle valittu opiskelija on sanavalmis tapaus. Pitää muistaa mainita hänelle, että minäkin olen vain opiskelija, jottei hän ota liikaa paineita. Aloittelen tänään varmaan jo itse jutunkin kirjoittamista, vaikka saan osan haastatteluista vasta tammikuun puolella. Olen hieman ajatellut, että voisin palata töihin heti tammikuun alussa, sillä otaksun ylimääräisen lomaviikon olevan vain hallaksi mielialalleni. Saisin sitä paitsi kuitattua osan sairauspäivistäni. Jos en palaa töihin, käytän sen vajaan viikon opinnäytetyöhön ja yliopistoon orientoitumiseen.

Puolitettuja lääkelisiä on nyt enää huomiseksi ja ylihuomiseksi. Mietin, nostaisinko lääkkeen jo täyteen annokseensa. Saatan kyllä olla melko koomassa jouluna. Jos jotakin myönteistä on sanottava, lihasnykinää ja säpsähdyksiä ei ole ollut enää kahteen yöhön. Päivisin niitä kylläkin on.

Aloitin eilen kaulaliinan kutomisen pikkusiskolle joulupakettiin. Muita lahjoja en olekaan hänelle vielä keksinyt, mutta hän kuulemma saa paljon paketteja muilta sukulaisilta. Kudon kaulaliinan vaaleanpuna-lila-keltakirjavasta hapsulangasta, jota sisko ihaili kovasti, kun viime keväänä kudoin siitä liinaa itselleni. Olen purkanut oman tekeleeni, sillä langan väristä johtuen sille tuskin olisi ollut käyttöä, ja käytän langat pikkusiskon tarpeisiin. Olen ajatellut tehdä hänelle myöhemmin piponkin, jos saan äidiltä mitat ja löydän jostakin ohjeen. Pipo tietenkin tarvitsee kangasvuoren sisäänsä, jotta se olisi lämmin eikä vain hupaisa.