Käyttökelpoinen tapa hankkia itselleen krapula juomatta siemaustakaan on valvoa töitä edeltävänä yönä puoli kolmeen. Vuoteeseen pääsin kyllä "jo" puoli kahdelta, mutta naapureiden vilkas yöelämä ja oma näläntunne pitivät hereillä vielä tunnin verran. Hyppään seuraavaan linja-autoon, ellen tuuperru tänne kotiin ennen sitä. Mahakin on kipeä.

Kaveri, tai oikeastaan kaverin kaveri, ilmoitti pitävänsä pikkujoulut reilun viikon päästä. Ihan mukavaa olisi käydä juhlimassa, vaikka se tarkoittaakin kallista taksimatkaa ja todennäköisesti ihan oikeaa krapulaa. Olen juhlinut viimeksi juhannuksena, ja silloinkin oli kyse melko rauhallisesta lautapeli-illasta. Olen kai tullut vanhaksi, kun juhlimisen kielteiset seuraukset painavat vaakakupissa enemmän kuin itse hauskuus. Lähinnä puskee mieleen bileyötä seuraava aamu - eikö olisikin miellyttävämpää herätä ihmisten aikaan peiponpirteänä kuin oksentaa kouristuksenomaisesti puoli vuorokautta ja olla kykenemätön nukkumaan?

Krapulaherkkyys luultavasti onneksi suojelee minua alkoholisoitumiselta. Ilman sietämättömän kaameita kapulamuistoja saattaisin kokea liian suurta houkutusta pitää itseni suloisen välinpitämättömänä, pökkelönpöljänä ja nauravaisena - sellaiseksi alkoholi minut tekee.

Lähden töihin ja koetan pysyä hereillä. Huomenna on onneksi vapaapäivä.